Millaista on ratkaisukonsultin työ? Entä millaista on arki Rillionin konsulttina? Haastattelimme Emiliaa, kuka on ollut osana Rillionin konsulttitiimiä nyt puolentoista vuoden ajan.

Read full article

Ennen Rillionia Emilia työskenteli usean vuoden ajan taloushallinnon tehtävissä ja ostolaskujen kierrätysjärjestelmien parissa. Kun ratkaisujen käyttö alkoi tuntua jo tutulta, alkoi Emilia kiinnostua yhä enemmän järjestelmän toiminnasta:

”Hain Rillionille töihin, sillä halusin keskittyä enemmän siihen, miten asiat voisi toteuttaa ostolaskuprosessissa yhä paremmin ja tehokkaammin. Konsulttina pääsen miettimään ja ratkomaan juuri näitä asioita asiakkaitteni kanssa.”

Konsultin työtä Emilia kuvailee monipuoliseksi ja vaihtelevaksi, eikä kahta samanlaista päivää ole. Konsultit tekevät paljon yhteistyötä asiakasyritysten ja erilaisten ihmisten kanssa esimerkiksi palavereiden ja koulutuksien parissa. Projektit itsessään tuovat myös merkittävää vaihtelua työpäiviin, sekä innostavaa haastetta:

”Työni konsulttina on viedä ja muokata Rillion-ratkaisu osaksi asiakasyrityksemme prosesseja ja auttaa heitä tehostamaan ostolaskujen kierrätystä entisestään. Saan päivittäin miettiä uusia mahdollisuuksia ja ratkaisuja, sillä jokaisella asiakkaalla on tietysti omat uniikit tarpeet ja toimintatavat.”

Emilia on viihtynyt konsultin tehtävissä, sillä työ on haastavaa, mutta palkitsevaa ja työssä saa paljon vastuuta alusta alkaen:

”Pidän työni itsenäisyydestä ja vastuusta. Saan itse suunnitella projektien aikataulutuksen ja oman työkalenterini, ja olen vastuussa omista projekteistani. Vaikka työ on hyvin itsenäistä, saan myös aina tarvittaessa apua ja tukea osaavalta konsulttitiimiltämme.”

Hyvän tiimityöskentelyn merkitys on kasvanut koronan myötä, kun koko konsulttitiimi on siirtynyt työskentelemään kotitoimistoilta. Konsultin työ on suureksi osaksi ideoiden pyörittelyä, sparrausta ja pohdintaa, mitä on parasta tehdä jonkun toisen kanssa yhdessä. Onneksi ideointia voi tehdä myös etänä:

”Joskus paras keino päästä projektissa eteenpäin on pyöritellä mahdollisia ratkaisuja toisen ihmisen kanssa. Olemme pitäneet yhteisiä ideointihetkiä etänä tiimimme kanssa, ja siitä on ollut paljon apua.”

Millaiselle ihmiselle suosittelisit ratkaisukonsultin työtä?

”Suosittelen konsultin työtä henkilöille, jotka haluavat jatkuvasti oppia uutta ja kehittää omaa osaamistaan, sillä sitä me konsultit teemme päivittäin. On myös hyvä olla järjestelmällinen, sekä nauttia itsenäisestä työskentelystä ja vastuullisista tehtävistä.”

Share this article

Lue lisää