Renta automatisoi koko hankinnasta maksuun -prosessin Palettella

Haasteet
Kotimainen kone- ja laitevuokraamo Renta on nopeasti kasvava yritys. Nopeasta kasvusta johtuen on Rentalla ollut useita projekteja käynnissä samaan aikaan. Yrityksellä oli tarve saada automaattiset prosessit nopeasti pystyyn sekä hankintoihin että ostolaskujen käsittelyyn. Renta halusi luoda virtaviivaisen ja läpinäkyvän hankinnasta maksuun -prosessin erityisesti kalustohankintojen osalta.

Ratkaisut
Renta Group otti käyttöönsä Paletten SaaS -ratkaisun koko hankinnasta maksuun – prosessille. Ostolaskujen kierrätysratkaisu sopimusmoduliin yhdistettynä täsmäyttää toistuvaislaskut suoraan sopimuksiin. Yrityksen kalustohankinnat kulkevat Paletten hankintaratkaisun kautta budjettimodulissa ennalta hyväksyttyjä budjetteja vasten.

Renta Group

Asiakas:  Renta Group

Toimiala:  Rakennuskonevuokraamo

Toimialue:  Eurooppa

Järjestelmä:  Microsoft Navision

Työntekijöitä:  Suomessa yli 200 (2019)

Automatisoitu
prosessi
:  Paletten hankinnasta maksuun -ratkaisu

Suunnannäyttäjä digitalisoi prosessit

Renta Group Oy on suomalainen vuonna 2016 toimintansa aloittanut rakennuskone ja -laitevuokraamo, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa yli 700 työntekijän voimin 75 toimipaikan verkostolla. Vuonna 2019 Rentan liikevaihto oli yli 63 MEUR ja yritys tähtää kansainvälistymiseen. Rentan strategia on olla alansa modernein toimija, joka toteutuu muun muassa asiakaskokemusta parantavilla sähköisillä palveluilla ja dynaamisilla prosesseilla.

”Tavoitteemme on olla merkittävä ja toimialaa muokkaava suunnannäyttäjä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että olemme alusta asti halunneet sisäiset prosessimme vastaamaan tämän päivän vaatimuksiin ja tulevaisuuden tavoitteisiin”, kommentoi Lauri Matikainen, Renta Group Oy:n CFO.

”Kasvumme ollessa niin nopeaa, on meillä ollut paljon muitakin projekteja käynnissä samaan aikaan. Siksi on ollut äärimmäisen tärkeää, että pystymme toteuttamaan ostolaskujen kierrätyksen lisäksi myös hankinnat Paletten järjestelmän kautta”

Lauri Matikainen, CFO, Renta Group

Koko prosessi samassa järjestelmässä
Renta halusi luoda virtaviivaisen ja läpinäkyvän hankinnasta maksuun -prosessin erityisesti kalustohankintojen osalta. Yrityksen kaikki kalustohankinnat kulkevat Paletten hankintaratkaisun kautta. Automatisoimalla koko hankinnasta maksuun -prosessin Paletten ratkaisulla, on Renta saavuttanut sekä kustannus- että prosessihyötyjä.

”Kalustohankinnat tehdään Paletten ratkaisulla etukäteen hyväksyttyjä tuoteryhmäkohtaisia budjetteja vasten, jolloin ennustettavuus paranee ja näemme järjestelmästä reaaliaikaisesti investointibudjettien ja toimitusten tilanteen. Tämä helpottaa merkittävästi investointien ja kassanhallinnan suunnittelua. On ollut äärimmäisen tärkeää, että pystymme toteuttamaan ostolaskujen kierrätyksen lisäksi myös hankinnat Paletten järjestelmän kautta”, kertoo Matikainen.

Jatkuvaa kehitystä yhteistyössä

Renta Groupin talousjohtaja Lauri Matikainen kommentoi Palette Softwaren hankinnasta maksuun -ratkaisun valintaa:

”Meille on tärkeää, että ratkaisutoimittaja toimii myös kehityskumppaninamme. Kehitämme prosessejamme jatkuvasti yhteistyössä Paletten kanssa. Vaatimukset muuttuvat kasvun myötä, jolloin mukanamme kasvava, joustava ratkaisu ja strateginen kumppanuus tukevat toimintaamme myös pitkällä tähtäimellä.”

Lisää asiakkailtamme:

Lindström valitsi kansainvälisesti laskujen kierrätykseen ja hankintaan Paletten

Lindström Group on yksi Euroopan johtavista tekstiilipalveluyrityksistä, joka kasvaa ja kansainvälistyy voimakkaasti. Lindström halusi yhtenäistää ostolaskuprosessiaan kansainvälisesti nykyaikaisella ratkaisulla, joka skaalautuu kasvun mukaan ja joka voidaan ottaa käyttöön useissa maissa.

Oletko valmis ottamaan seuraavan askeleen?

Kerro mitä ongelmia haluaisit ratkaista