Kilpailukykyä sisäisillä prosesseilla – Palette Talouselämän CEO -liitteessä

Palette Softwaren hankinnasta maksuun -ratkaisun tuomia hyötyjä esitellään Talouselämän julkaisussa. Alla oleva artikkeli on julkaistu Talouselämän CEO -liitteessä 19.5.2017. Kuvassa Palette Software Oy:n toimitusjohtaja Juha Väänänen.

Kilpailukykyä sisäisillä prosesseilla

Palette Software automatisoi taloushallinnon prosesseja ja painottaa kumppanuuden merkitystä järjestelmävaihdoissa.

Talousennusteissa on vilahdellut positiivisia nousun merkkejä, vaikka epävarmuus näyttää jatkuvan. Yrityksillä on nyt hyvä aika tarkastella sisäisiä prosessejaan ja valmistautua liiketoiminnan vilkastumiseen. Suomessa taloushallinnon prosesseja on sähköistetty pitkään, mutta todelliset hyödyt saavutetaan automatisoiduilla prosesseilla.

Palette Software yhdistää epäsuorat hankinnat sekä ostolaskujen ja sopimusten käsittelyn yhteen mobiilisti käytettävään ratkaisuun. Epäsuorat hankinnat voivat olla jopa 15 % yritysten liikevaihdosta. Säästöpotentiaali on tyypillisesti 10 % vuodessa, mikä näkyy suoraan viivan alla. Näihin hankintoihin pystytään Paletten ratkaisun avulla hakemaan hyväksyntä etukäteen, jolloin ennustettavuus paranee, kulurakenne täsmentyy ja automaatio kasvaa.

”Pystymme nyt optimoimaan taloushallinnon prosessimme ja reaaliaikainen raportointi lisää sisäistä tehokkuutta. Konserni saavuttaa automatisoinnin avulla useiden satojen tuhansien eurojen säästöt”, kommentoi Paletteen vaihtanut Barona Groupin talousjohtaja Pasi Vilhunen. Palette keskittyy ainoastaan hankinnasta maksuun -prosessiin ja on erikoistunut ostolaskujen käsittelyjärjestelmien vaihtoihin.

”Kuuntelemme asiakkaan tarpeita ja haluamme toimia luotettavana paikallisena kumppanina asiakkaillemme. Kehitämme jatkuvasti ratkaisuamme yhdessä käyttäjäyhteisömme kanssa”, toteaa Paletten toimitusjohtaja Juha Väänänen. Attendo-konserni kilpailutti toimittajia ja vaihtoi Paletteen: ”Olimme yksimielisiä Paletten ylivoimaisuudesta ja päätös syntyi nopeasti. Meille tuli vaikutelma hyvästä yhteistyömeiningistä. Halusimme parhaan mahdollisen markkinoilla olevan hankinnasta maksuun -ohjelmiston”, talousjohtaja Merja Saurus kiteyttää.

Palette Software on johtava hankintojen ja ostolaskujen käsittelyyn keskittynyt yhtiö Pohjoismaissa. Paletten hankinnasta maksuun -ratkaisua käyttää yli 2 000 yhteisöä yli 50 maassa. Vuonna 2016 konserni kasvoi yli 25 prosenttia ja rekrytoi 40 alan ammattilaista.

Lue lisää ratkaisuistamme täältä.