Case

Bravedo kehittää toimintaansa Paletten ratkaisujen avulla

Pystymme nyt optimoimaan taloushallinnon prosessimme ja hakemaan niihin tehoja. Aikaamme vapautuu muuhun työhön ja konserni saavuttaa automatisoinnin avulla merkittäviä säästöjä. Perusteet investoinnille ovat selkeät; tulemme saavuttamaan seuraavan viiden vuoden aikana satojen tuhansien säästöt

–Pasi Vilhunen, CFO, Bravedo

Haasteet

Bravedon (ent. Barona Group) liiketoiminnan voimakkaan kasvun vuoksi taloushallintoon tarvittiin automatisointia. Haasteena oli yhdistää kaikki yhtiöt samaan ratkaisuun ja saada toiminnalle selkeät pelisäännöt. Konsernin edellinen laskuautomaatioratkaisu ei enää täyttänyt kasvun edellyttämiä vaatimuksia, ja käyttöön haluttiin nykyaikainen, joustava uuden teknologian ratkaisu.

Ratkaisut

Bravedon yhtiöissä on nyt käytössä ostolaskujen kierrätysratkaisu yhdistettynä sopimusmoduuliin, joka täsmäyttää toistuvaislaskut suoraan sopimuksiin. Konserni otti käyttöön myös Paletten mobiiliratkaisun, mikä mahdollistaa laskujen käsittelyn älypuhelimella, tabletilla tai kannettavalla tietokoneella.

Hallittua kasvua

Bravedo muodostuu 64 erillisestä juridisesta yhtiöstä. Konserni on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja kasvu jatkuu. Konsernissa liikkuu vuositasolla noin 100 000 ostolaskua. Muutokset tehtiin kerralla kaikkiin yhtiöihin ja talousprosesseja hallitaan nyt keskitetysti. Yhtiöiden ostoreskontra ja taloushallinto olivat tiiviisti mukana muutoksen suunnittelussa. Konsernissa haluttiin keskittyä oikeisiin asioihin automatisoinnin avulla. Yhtiöissä on nyt käytössä ostolaskujen kierrätysratkaisu yhdistettynä sopimusmoduuliin, joka täsmäyttää toistuvaislaskut suoraan sopimuksiin ilman manuaalista käsittelyä.

Raportointia reaaliajassa

Bravedon talousjohtaja Pasi Vilhunen kommentoi Palette Softwaren ostolaskuratkaisun valintaa:

”Halusimme täysin reaaliaikaisen raportoinnin, sillä haemme sisäistä tehokkuutta. Tarvitsimme ratkaisun, joka tuo läpinäkyvyyden taloushallintoomme. Ajoimme prosessejamme aiemmin aivan sokkona, mutta nyt tiedämme mitä tapahtuu ja pystymme reagoimaan nopeasti.”

Läpinäkyvät prosessit

Nyt prosessit ovat läpinäkyviä, prosessin ohjaukseen on työkalut ja raportit ovat selkeitä. Laskun keskimääräinen kiertonopeus on lyhentynyt 16 päivästä 4 päivään. Prosessin läpinäkyvyys auttaa purkamaan pullonkauloja, tasaamaan työkuormaa sekä ohjaamaan toimintaa aktiivisesti. Työkuormaa pystytään tarkastelemaan henkilötasolla ja tietoa saadaan nopeasti raportointiin sekä johtamiseen.

”Automatisoinnin ansiosta pystymme keskittymään omaan toimintaamme ja kehittämään sitä edelleen. Haluamme olla työssämme innovatiivisia ja ketteriä. Edellytämme samaa myös omilta toimittajiltamme. Yhteistyö Paletten kanssa on sujunut hyvin ja arvostamme Paletten kykyä vastata tarpeisiimme nopeasti”, kiteyttää Pasi Vilhunen.

 

 

Printtaa tai jaa

Info

Bravedo

Bravedo on suomalainen, useilla työelämään liittyvillä toimialoilla vaikuttava yritysyhteisö. Vuonna 1999 perustetun yrityksen liikevaihto oli 270 Meur vuonna 2016 ja se työllistää noin 5000 henkilöä. Toimintaa on tällä hetkellä 7 maassa. Barona Group rakentaa räätälöityjä ja innovatiivisia ratkaisuja, jotka luovat asiakkaille kasvun ja kehittymisen edellytyksiä.

Asiakas: Bravedo
Toimiala:
Alue:
Järjestelmä: Microsoft Dynamics NAV
Laskuja/vuosi: 100,000
Työntekijöitä:
Paletten ratkaisu: PaletteArena