Case

Renta automatisoi koko hankinnasta maksuun -prosessin Palettella

”Kasvumme ollessa niin nopeaa, on meillä ollut paljon muitakin projekteja käynnissä samaan aikaan. Siksi on ollut äärimmäisen tärkeää, että pystymme toteuttamaan ostolaskujen kierrätyksen lisäksi myös hankinnat Paletten järjestelmän kautta”

-Lauri Matikainen, CFO, Renta Group

Haasteet

Kotimainen kone- ja laitevuokraamo Renta on vielä tuore, mutta nopeasti kasvava yritys. Nopeasta kasvusta johtuen on Rentalla ollut useita projekteja käynnissä samaan aikaan. Yrityksellä oli tarve saada automaattiset prosessit nopeasti pystyyn sekä hankintoihin että ostolaskujen käsittelyyn. Renta halusi luoda virtaviivaisen ja läpinäkyvän hankinnasta maksuun -prosessin erityisesti kalustohankintojen osalta.

Ratkaisut

Renta Group otti käyttöönsä Paletten SaaS -ratkaisun koko hankinnasta maksuun – prosessille. Ostolaskujen kierrätysratkaisu sopimusmoduliin yhdistettynä täsmäyttää toistuvaislaskut suoraan sopimuksiin. Yrityksen kalustohankinnat kulkevat Paletten hankintaratkaisun kautta budjettimodulissa ennalta hyväksyttyjä budjetteja vasten.

Suunnannäyttäjä digitalisoi prosessit

Renta Group Oy on suomalainen vuonna 2016 toimintansa aloittanut rakennuskone ja -laitevuokraamo, joka toimii Suomessa yli 200 työntekijän voimin 28 toimipaikan verkostolla. Toisena toimintavuotenaan 2017 Rentan liikevaihto oli yli 45 MEUR ja vuonna 2018 Renta tähtää jo kansainvälistymiseen. Rentan strategia on olla alansa modernein toimija, joka toteutuu muun muassa asiakaskokemusta parantavilla sähköisillä palveluilla ja dynaamisilla prosesseilla.

Tavoitteemme on olla merkittävä ja toimialaa muokkaava suunnannäyttäjä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että olemme alusta asti halunneet sisäiset prosessimme vastaamaan tämän päivän vaatimuksiin ja tulevaisuuden tavoitteisiin”, kommentoi Lauri Matikainen, Renta Group Oy:n CFO.

Koko prosessi samassa järjestelmässä

Renta halusi luoda virtaviivaisen ja läpinäkyvän hankinnasta maksuun -prosessin erityisesti kalustohankintojen osalta. Yrityksen kaikki kalustohankinnat kulkevat Paletten hankintaratkaisun kautta. Automatisoimalla koko hankinnasta maksuun -prosessin Paletten ratkaisulla, on Renta saavuttanut sekä kustannus- että prosessihyötyjä.

”Kalustohankinnat tehdään Paletten ratkaisulla etukäteen hyväksyttyjä tuoteryhmäkohtaisia budjetteja vasten, jolloin ennustettavuus paranee ja näemme järjestelmästä reaaliaikaisesti investointibudjettien ja toimitusten tilanteen. Tämä helpottaa merkittävästi investointien ja kassanhallinnan suunnittelua. On ollut äärimmäisen tärkeää, että pystymme toteuttamaan ostolaskujen kierrätyksen lisäksi myös hankinnat Paletten järjestelmän kautta”, kertoo Matikainen.

Jatkuvaa kehitystä yhteistyössä

Renta Groupin talousjohtaja Lauri Matikainen kommentoi Palette Softwaren hankinnasta maksuun -ratkaisun valintaa:

Meille on tärkeää, että ratkaisutoimittaja toimii myös kehityskumppaninamme. Kehitämme prosessejamme jatkuvasti yhteistyössä Paletten kanssa. Vaatimukset muuttuvat kasvun myötä, jolloin mukanamme kasvava, joustava ratkaisu ja strateginen kumppanuus tukevat toimintaamme myös pitkällä tähtäimellä”.”

Printtaa tai jaa

Info

Renta Group

Renta Group Oy on suomalainen vuonna 2016 toimintansa aloittanut rakennuskone ja -laitevuokraamo, joka toimii Suomessa yli 200 työntekijän voimin 28 toimipaikan verkostolla. Toisena toimintavuotenaan 2017 Rentan liikevaihto oli yli 45 MEUR ja vuonna 2018 Renta tähtää jo kansainvälistymiseen.

Asiakas: Renta Group
Toimiala:
Alue:
Järjestelmä: Microsoft Navision
Laskuja/vuosi:
Työntekijöitä:
Paletten ratkaisu: OnlineArena