Verkkolasku parantaa laatua ja säästää aikaa

Verkkolasku on tärkeässä roolissa ostolaskujen käsittelyssä

Verkkolasku osana ostolaskujen käsittelyä

Suomalaiset suuret ja keskisuuret yritykset ovat laskutietojen digitoinnissa maailman kärkiluokkaa, sillä käytämme jo hyvin paljon verkkolaskuja. Siinä missä verkkolasku on alusta alkaen digitaalisessa muodossa, paperiset laskut ja pdf-laskut tulee digitoida ennen kuin laskuautomaatio on mahdollista.

Tätä varten yritykset hyödyntävät erilaisia skannauspalveluita ja OCR-tekniikkaa, eli erillinen ohjelma tunnistaa laskutiedot paperilta ja ne viedään sähköiseen muotoon. Yritykset voivat myös tehdä skannauksen itse, mikäli laskuja kertyy vähemmän. Verkkolaskut ovat kuitenkin laskuautomaation ydin, ja niitä kannattaa aktiivisesti pyytää toimittajilta ostolaskuprosessin parantamisen kannalta.

Verkkolaskun hyödyt

Verkkolaskujen avulla voit minimoida manuaalisen työn, erityisesti jos haluat poimia tuotetiedot rivitasolla. Näin voit välttää lukuvirheet, eikä tietoja tarvitse tarkistaa. Verkkolaskut tulevat nopeasti perille – tämä on erityisen tärkeää yrityksille, joilla on ulkomaisia toimittajia. Verkkolasku parantaa jäljitettävyyttä ja turvallisuutta sekä pienentää ympäristövaikutuksia.

“Koimme että meidän on hyvä valita ostolaskujen käsittelyyn paras mahdollinen toimittaja, ja niin me teimme. Palettessa on monipuoliset ominaisuudet, integraatio on ollut helppoa rakentaa, implementaatio on kevyt ja kaikille käyttäjille on yhteinen käyttöliittymä.”

Heli Matero
CFO, Technopolis Plc

Laskutietojen tuonti

Vastaanota verkkolaskuja tai hyödynnä skannauskeskuksia laskutietojen digitalisoimisessa.

Lue lisää laskutietojen tuonnista.

Verkkolaskut

Verkkolasku on tehokkain tapa vastaanottaa ja siirtää laskutietoja Paletteen. Laskut ovat saman tien käytettävissä, eikä niitä tarvitse skannata tai tulkita. Tämä tehostaa sisäistä hallintaa ja pienentää kustannuksia.

Pdf-laskut

PDF-laskut on hyvä käsitellä skannauskeskuksen ohjelmiston kautta. Pyydä toimittajia lähettämään PDF-laskut niille tarkoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Skannauskeskus tulkitsee laskutiedot, sekä huolehtii siitä, että lasku siirtyy Paletteen tiliöitäväksi ja hyväksyttäväksi.

Paperilaskut

Yrityksesi voi joko skannata ostolaskut itse ja lähettää ne tiettyyn sähköpostiosoitteeseen tai käyttää skannauspalvelua. Laskutiedot tulkitaan automaattisesti ja toimitetaan Paletteen. Voit pyytää toimittajia lähettämään laskut PDF-muodossa sähköpostiosoitteeseesi, niin sinun ei tarvitse käsitellä paperilaskuja.

Automaattiset muistutukset

Kun laskut saapuvat Paletteen, järjestelmä lähettää automaattisesti muistutuksia laskujen hyväksyjille hyvissä ajoin, mikä todella auttaa taloustiimiä kuukauden lopulla.

Miksi Palette kannattaa valita?

Mobiili ratkaisu

Yhden klikkauksen laskujen hyväksyntä tietokoneella, tabletilla tai kännykällä – missä vain, milloin vain.

Tehokasta ostolaskujen käsittelyä

Moderni ja tehokas ostolaskujen käsittelyjärjestelmä vähentää kustannuksia ja vapauttaa organisaation aikaa muulle.

Lisää kontrollia

Välitön kontrolli kaikista laskuista niiden tilasta riippumatta mahdollistaa kokonaisuuden hallinnan , nopeamman työnkulun ja sujuvan täsmäytyksen.

Verkkolasku on digitaalinen lasku, jonka myyjä lähettää asiakkaalleen. Niiden luominen onnistuu laskutusohjelman avulla. Verkkolaskut vaativat toimiakseen myös verkkolaskuoperaattorin. Operaattori huolehtii laskujen edelleenvälittämisestä asiakkaille.

Verkkolasku on tehokkain tapa vastaanottaa ja siirtää laskutietoja – myös Paletteen. Laskut ovat saman tien käytettävissä, eikä niitä tarvitse skannata tai tulkita. Tämä tehostaa sisäistä hallintaa ja pienentää kustannuksia.

E-lasku ja verkkolasku ovat molemmat sähköisiä laskuja, joita lähetetään asiakkaalle. E-laskutermiä käytetään kuluttajille lähetettävistä laskuista ja verkkolaskutermiä yrityksille lähetettävistä laskuista. Huhtikuussa 2020 Suomessa astui voimaan verkkolaskulaki, jonka mukaan yrityksillä on oikeus vastaanottaa vain verkkolaskuja.

Verkkolaskuosoitteen avulla vastaanottavalle yritykselle voidaan lähettää verkkolaskuja. Selkein tapa selvittää vastaanottajan verkkolaskuosoite on pyytää verkkolaskuosoitetta ja välittäjätunnusta.

Palette integroituu järjestelmiinne

Case: Technopolis ottaa Paletten käyttöön kaikissa toimipisteissään 7 eri maassa

Technopolis vuokraa ja hallinnoi korkealaatuisia työympäristöjä. Technopolis tehostaa ostolaskujen käsittelyä, sekä nostaa prosessin automaatioastetta osana merkittävää Business Platform uudistusta. Tulevaisuudessa Technopolis tulee käsittelemään kaikki ostolaskunsa Paletten kautta – riippumatta siitä missä maassa toiminta sijaitsee.

Oletko valmis ottamaan seuraavan askeleen?

Kerro mitä ongelmia haluaisit ratkaista